Säga upp sig för att man mår dåligt
Blogg

Säga upp sig för att man mår dåligt

Att säga upp sig för att man mår dåligt

Allmänhetens åsikt om att säga upp sig från jobbet på grund av dålig psykisk hälsa har ändrats mycket de senaste åren. Nu förstår människor mer och mer att mental hälsa är lika viktig som fysisk hälsa.

När ska du tänka på att lämna ditt jobb på grund av stress och psykisk ohälsa? Det finns några nyckelsignaler du bör vara medveten om, inklusive påverkan på ditt humör, din sömn eller dina tankar. Genom många steg och diskussioner med yrkesveckare kan du fatta rätt beslut om att säga upp dig och ta hand om din mentala hälsa.

Mental hälsa Fysisk hälsa Arbetsmiljö
Anpassningsförmåga till stress Mat- och sovvanor Grupp dynamik och interaktioner
Upplevelse av glädje och tillfredsställelse Övningar för att hantera stress Perioder av hög arbetsbelastning
Känslor av hopp och entusiasm för framtiden Återhämtnings tid Konflitthantering och problemlösning
förståelse för egna begränsningar Prioritera självvård Arbetsbalans och tillfredsställelse

Nödvändiga steg för att säga upp sig för psykisk hälsa

Innan du tar det stora steget att säga upp dig, finns det några viktiga saker du bör överväga.

1. Utvärdera din situation: Ta en titt på ditt aktuella arbetsklimat och hur det påverkar din allmänna hälsa och välbefinnande.
2. Påbörja professionella samtal: Diskussioner med en terapeut eller arbetshälsokonsult kan vara till stor hjälp för dig att få rätt perspektiv på din situation.
3. Utforska alternativa karriärvägar: Kanske du vill hitta ett jobb som passar bättre med din personliga och professionella livsstil.
4. Finansiell planering: Det är avgörande att ha en robust plan för dina ekonomiska omständigheter innan du överväger att säga upp dig från ditt jobb.

Att ta hand om din psykiska hälsa är avgörande, även på arbetsplatsen. Om du känner att arbetsstress gör att du mår dåligt psykiskt, kanske det är dags att överväga alternativ till din nuvarande anställning. Men kom ihåg, det är alltid bäst att försöka prata med en professionell innan du fattar ett stort beslut som att säga upp dig.