Petterssons blogg – oändliga möjligheter
Blogg

Petterssons blogg – oändliga möjligheter

Pettersson också! Så många att välja mellan, så lite tid att läsa blogg. Faktiskt finns det så många exemplar av någon Petterssons blogg att man kan bli matt. Men här kommer en snabbguide till några av alla de bloggar som drivs av en herr, fru eller fröken Pettersson.

Hur många bloggar finns det?Jättemånga! På internet finns det minst 500 miljoner bloggsajter – dvs plattformar för bloggar. Antalet bloggar är alltså mycket större.
Hur många Petterssons finns det?Enligt senaste statistiken från SCB finns det 56 494 personer som heter Pettersson i efternamn.
Kan man heta Pettersson i förnamn?Ja! Det gör också 11 personer i Sverige. 9 män, 2 kvinnor.
Hur många stavar Pettersson “Petterson”?Det gör 153 personer i Sverige. De ingår inte i ovan nämnda statistik för namnet Pettersson. (Det gäller inte heller de två män som heter Petterson i förnamn.) 

Madeleine Pettersson – blogg 1

Den blogg som tillhör Madeleine Pettersson publicerade sitt senaste inlägg i december, 2015. Madeleine Pettersson befinner sig då på julledighet, och beskriver ett vårschema så pressat att det inte är undra på att bloggen därefter hamnade i träda. Hennes planer innefattade 100 % jobb, 50 % studier – och så en häst på det. Madeleine skulle börja på ett nytt jobb den sjunde januari, och det är bara att hoppas att det blev en givande anställning. Den som vill läsa en väluppdaterad blogg av en Pettersson bör dock leta vidare.

Hanna Pettersson – blogg 2

Stopp två på den petterssonska blogghimlen är på en blogg av Hanna Pettersson. Den kan intressera den som fascineras av den svenska bloggosfären anno 2011, eftersom det var då Hanna Petterssons blogg senast uppdaterades. Hon beskriver anledningarna till att blogga som “bara för min egen skull”, som en typ av dagbok, vilket vittnar om att internet var en helt annan plats för bara tiotalet år sedan. Hanna Petterssons födelseår anges till 1990, vilket innebär att hon är 32 år i dag. Och sannolikt på en helt annan plats i livet. Men bloggen finns kvar där, om hon skulle vilja gå tillbaka och minnas hur det var att vara riktigt ung i början av 2010-talet.

Melissa Pettersson – blogg 3

Melissa Pettersson, som har sin blogg på portalen blogg.se, presenterar sig direkt när man klickar in. Hon är född 1998 och boende i Stockholm. I bloggen skriver hon om hästar – både sina hästar, andras hästar och om hästar över huvud taget. Hennes senaste inlägg publicerades i december 2015, och innehåller faktiskt inte en enda bild på någon häst – men däremot på en glänsande chokladfontän! I inläggen där man faktiskt får se Melissa till häst lyser ridglädjen dock rakt genom bildskärmen. Bloggen verkar dock vara fullständigt vilande sedan många år tillbaka.

Annika Pettersson – blogg 4

Mer aktiv på sociala medier av idag är dock Annika Pettersson. Hennes blogg går under namnet “Drömmen om 11 barn” och själv har Annika blivit något av en kändis i och med sin medverkan i TV-programmet Familjen Annorlunda. Ibland verkar Annika dock ta bloggpaus – men då kan man följa henne på sitt konto på Instagram med samma namn som bloggen.

Frida Pettersson – blogg 5

Frida Pettersson, 30 år, bor i Halmstad, aktiv blogg på nouw.se. Här uppdateras det flitigt om crossfit, VAB från förskolan och diverse kycklingfester på fredagar. Ett tvärsnitt av livet som ung mamma i början av 2020-talet, med andra ord, och mycket samtidsaktuell. Den som är ute efter läsning i stil med politisk analys och omvärldsbevakning får dock vända sig annorstädes. Här är det vardagsliv som gäller.

Samlade visdomar från fler bloggare som heter Petterssons

Det finns betydligt fler bloggare vid namn Pettersson än de ovan fem exemplen. Till exempel följande:

 • Camilla Pettersson 
 • Helena Pettersson
 • Marie Pettersson
 • Robert Pettersson
 • Sara Pettersson
 • Engla Pettersson

I korthet kan man sammanfatta deras livsvisdomar så här:

 • Filmerna om Johan Falk är STARKT bra! (Camilla Pettersson)
 • Livet går vidare! (Helena Pettersson)
 • Löpning är billigare än terapi! (Marie Pettersson)
 • Det får konsekvenser att påstå att kvinnor är generellt sämre än män! (Robert Pettersson – sedermera avstängd bloggare på hockeysverige.se)
 • Janni Delér har receptet på världens godaste granola! (Sara Pettersson)
 • Det finns ingen anledning att vara tyst om det man tänker! (Marie Pettersson)

Bara i det här lilla antalet bloggar ryms det alltså en mängd livsöden och visdomar. Det är kanske det som är så fantastiskt med just bloggar – att varje enskild människa kan ta plats och göra sin röst hörd på den stora rymd som är internet.