Nathalie Schuterman – levererar ultralyx till Sveriges modemaffia
Blogg

Nathalie Schuterman – levererar ultralyx till Sveriges modemaffia

SWEDEN FAS

Nathalie Schuterman är en mycket känd modeprofil för en ganska snäv krets. För att ha råd att handla i hennes butik, krävs en relativt tjock plånbok. Men det kan vara värt pengarna. Ett så säkert kurerat utbud som det Natalie Schuterman erbjuder kan man inte hitta på många ställen i Sverige.

Vem?Nathalie Schuterman är en svensk affärsinnehavare, entreprenör och modeikon.
Ålder?Nathalie Schuterman är född 1966.
Familj?Nathalie Schuterman är inte gift, men har ett barn (Chloé Schuterman) tillsammans med sin ex-man Christophe Dolhem och ett barn (Marcus Schuterman) tillsammans med en tidigare make. 
Var?Nathalie Schutermans butik ligger på Birger Jarlsgatan på Östermalm i Stockholm. Hennes nuvarande lägenhet ligger på Tysta gatan i samma stadsdel.

Nathalie Schuterman privat

Nathalie Schuterman har gjort sig ett namn inom svenskt modes absoluta high-end. Hennes butik på Birger Jarlsgatan har blivit ett vattenhål för alla svenskar med ett starkt modeintresse och en minst lika stark ekonomi. Den som vill ha en Balenciaga kan enkelt vända sig till Schutermans boutique för att få sitt lystmäte. 

Att Nathalie Schuterman är en proffsig och framgångsrik entreprenör i jobbet råder ingen tvivel om. Men hur ser hennes privatliv ut? Självklart kan bara Nathalie Schuterman själv svara på de allra mest privata frågorna. Men allmänna fakta kan också säga en hel del om en människa som person. Till exempel vittnar hennes familjeliv om djupa livserfarenheter som säkert har präglat Nathalie Schuterman som person.

Nathalie Schutermans barn

Hennes första barn, Marcus Schuterman, har i intervjuer talat om att hans pappa gick bort i cancer när Marcus var tretton år gammal. Detta påverkade Marcus så starkt att han inte ska ha pratat om saken under ett års tid, enligt en intervju som publicerats av den privata vårdgivaren BlueCall. Självklart måste detta ha varit en svår tid också för Nathalie Schuterman, även om hon vid tillfället redan separerat från Marcus pappa.

1998, åtta år efter Marcus ankomst till världen, föds Nathalie Schutermans andra barn, Chloé Schuterman, som gjort sig känd i eget namn som en av Sveriges första unga profiler på Instagram och andra sociala medier. Chloé Schuterman arbetade som influencer med modeinriktning redan som barn, självklart med draghjälp från mamma Nathalies arbete. Chloé Schutermans pappa heter Christophe Dolhem, känd som creative director på Dolhem design.

Nathalie Schutermans skilsmässa från Christophe Dolhem

Nathalie Schuterman och Christophe Dolhem gick skilda vägar under 2020. Hon har berättat för mäklarfirman Lagerlings webbmagasin att det var en utdragen skilsmässa som pågått i tre år. Men som gemensamma föräldrar har naturligtvis Schuterman och Dolhem fortsatt kontakt, även om barnen i dag är vuxna och står på egna ben. 

I samband med intervjun hos Lagerlings berättar Nathalie Schuterman att hon just köpt en ny lägenhet på Tysta gatan i Stockholm. Det är en mycket exklusiv adress, som väl matchar utbudet i Schutermans butik. Men all denna lyx ska inte förväxlas med en privilegierad uppväxt. Schuterman har öppenhjärtigt delat med sig av att hon och hennes bror växt upp ensamma med en alkoholiserad mamma. 

Nathalie Schuterman – framgångsrik affärskvinna i modets Stockholm

Trots diverse personliga svårigheter har Nathalie Schuterman lyckats förvalta sina drivkrafter mycket väl. Arbetsmängden hon måste lagt ned för att nå sin nuvarande position måste ha varit ansenlig. Själv har hon beskrivit affärsvärlden som en plats där det inte finns utrymme för att vara medioker, och att hon i sitt arbete behöver ta viktiga ekonomiska beslut från det att hon vaknar (tidigt) till det att hon går och lägger sig (sent).

Det är med andra ord jobb, jobb, jobb som gäller för den som vill nå samma nivå av framgång inom modeindustrin som Nathalie Schuterman nått. Om det råder det ingen tvekan. Något man däremot kan fråga sig är hur sjutton man ska ha råd att handla hos denna powerkvinna? Måste man verkligen vara lika framgångsrik som Nathalie själv? 

Nathalie Schutermans rea

Det är värt att lägga på minnet att även de som faktiskt handlar i Schutermans butik ofta gör det under hennes mycket uppmärksammade reor. Inte minst på www – hennes hemsida blir ofta överbelastad i samband med att säsongens rea drar igång. Bloggaren Sandra Beijer är en av dem som brukar passa på, och som ofta tipsar om vilka plagg som är extra intressanta på rean. 

Ett annat sätt är att kika in på avdelningen för preloved hos Nathalie Schuterman. Där kan man haka på trenden att bygga upp en miljömedvetet cirkulär garderob – det vill säga köpa kläderna begagnat.