Lucas Simonsson – ett humoristiskt geni
Blogg

Lucas Simonsson – ett humoristiskt geni

COMEDIAN1

Lucas är en av de mest framstående komikerna i nutidens sociala medier. Han har en egen kanal på Youtube som lyckats mycket bra, men den största framgången kom 2017 när han startade trion JLC ihop med Carl Deman och Jonas Fagerström. Lucas har även ett mycket välbesökt Instagram-konto. Men vem är egentligen Lucas Simonsson?

Snabbfakta om Lucas Simonsson:

NamnLucas Simon Ulric Simonsson
Ålder30 (född 12 februari 1992)
Bor i Mölndal
YrkeInfluencer, youtuber, skådespelare, artist

Vem är Lucas Simonsson?

Lucas Simonsson är en riktig skojare, det är inte konstigt att han blivit så omåttligt populär. Lucas har tagit det klassiska samtalsämnet om väder ett steg längre, bland annat i en av sina korta videor på youtube.com där han på ett genialiskt ironiskt sätt beskriver den värmebölja som låg över Sverige 2018. 

Toffla är en låt gjord av Lucas Simonsson som går att hitta på Youtube. Där finns även fler klipp som handlar om tjejer, bland annat när de ska välja kläder. Just tjejer har en central roll i Lucas humor och det är framförallt genom just detta som han gjort sig så känd. Lucas använder sig mycket av parodi och ironi i sin humor. Han använder sig även ofta av olika peruker för att markera rollbyte.

Vart är Lucas Simonsson ifrån?

Lucas Simonsson är född i Nittorp utanför Tranemo, där han växte upp med en bror, en syster och sin mamma och pappa. En vanlig svensson helt enkelt. Han har under en kort period varit bosatt i Jönköping där han studerat, för att senare flytta tillbaka till Nittorp där han arbetat på ett glasbruk. Under 2014 flyttade han till Göteborg och på frågan vilken skola han har gått på, blir svaret Chalmers. 

Det faktum att han är en vanlig svensson ligger till grund för hans speciella humor. Hans rollfigurer är vanliga människor, dock med en aning speciella egenskaper. Jeanette heter hans mest kända karaktär som är hans fiktiva flickvän vilken interagerar med honom själv då de diskuterar typiska problem som kan uppstå i ett vanligt förhållande.

Lucas Simonsson – karriär

Varför Lucas Simonsson är känd beror mest på hans mäktiga karriär på sociala medier. År 2013 startade Lucas Simonssons karriär med hjälp av Vine, som var en app där människor kan lägga upp 7-minutersvideor. Där fick han runt 60 000 följare. Under hösten 2014 började han använda Facebook som sin främsta plattform och där växte följarantalet snabbt till runt 120 000 efter bara några månader. I nuläget ligger det på ca 553 000 följare. 

2015 skrev Lucas kontrakt med Sony om att producera låtar. I samband med detta mötte han vännerna och kollegorna Carl Deman och Jonas Fagerström. De gjorde en video ihop, vilket senare ledde till ett långt samarbete och bildandet av deras trio JLC. Vad som väger över är svårt att säga, men 2016 hoppade Lucas av skolan för att satsa på deras instagramkonto. Att många frågar sig vad Lucas Simonsson tjänar är inte så konstigt, men omöjligt att svara på. Det som kan sägas är att det tydligen är värt mer än att fortsätta utbildningen till dataingenjör. 

Lucas Simonsson – framgångar

Att det gått bra för Lucas har nog ingen missat, främst märks det kanske på antalet inlägg och delningar på sociala medier. Alla som är något vet vem Lucas Simonsson är, eller åtminstone vilka JLC är. Det märks även på vad som har hänt med de hintar och skämt som delas i vår vardagshumor då mycket numera refererar till något som Lucas och hans vänner sagt eller gjort. Något mer statistiskt syns deras framgång genom olika utmärkelser som synes här nedanför.

Lucas Simonssons hade flera nomineringar på Guldtuben 2017 där han vann följande kategorier:

  • Årets Facebook
  • Årets Instagram 
  • Årets stjärnskott

Enligt Medieakademins maktbarometer har trion JLC hållit sig i toppen under flera år och nedan redovisas deras plats:

  • 2017 plats 5
  • 2018 plats 4
  • 2019 plats 3
  • 2020 plats 1
  • 2021 plats 3
  • 2022 plats 3