Hur köper man bitcoin är en vanlig fråga
Blogg

Hur köper man bitcoin är en vanlig fråga

Hur köper man bitcoin

När det kommer till att köpa bitcoin finns det flera som är experter på området och andra som är fullständiga nybörjare. Det finns till och med människor som inte hört talas om bitcoin. De vet överhuvudtaget inte vad man pratar om. 

Så vad är svaret på frågan hur kan man köpa bitcoin. Det är faktiskt inte så svårt om man har lite pengar över som man vill investera. Det som är enklast med själva betalningen är att man kan göra sina transaktioner via Swish. Smidigare än så kan det knappast bli. Men hur köper man bitcoin i Sverige rent praktiskt? Är det lika enkelt som överallt annars? Låt oss se.

Hur man köper bitcoins – steg för steg

Steg ett:

Först ska man välja en plattform. Då är det bra att studera vad det är för villkor på några olika alternativ innan du bestämmer dig. Ta en extra titt på funktionerna och se om plattformen är användarvänlig. Håll även ett öga på vilka avgifter du kan bli tvungen att betala. 

Steg två:

När du valt plattform är det dags att fylla i dina personliga uppgifter. Det behövs för att du ska kunna skapa ett konto. För att verifiera din identitet måste du även kunna ha en bild av ett ID-foto tillhands. Efter det är det bara att välja vilket alternativ som passar dig bäst att betala med, och sätta in lite pengar på kontot. Sedan är allt igång.  

Steg tre:
Nu börjar det som är spännande. Du ska skapa något som heter marknadsorder. Det är nu det är dags att söka efter handelsparet för Bitcoin tillsammans med den valuta du satt in. På så sätt kan du köpa direkt till aktuellt pris. Annars kan du göra en limitorder och köpa i framtiden till ett pris du beslutat dig för. Sedan klickar du på knappen – köp. Ordern är iväg och du har börjat din resa med att köpa bitcoin.