Får man ha rakhyvel i handbagaget
Blogg

Får man ha rakhyvel i handbagaget

Kan man ha en rakhyvel i handbagaget när man reser?

Den vanliga frågan många ställer sig inför en resa är ”Får man ha rakhyvel i handbagaget?” I den här artikeln kommer vi att klargöra vilka typer av rakhyvlar som är tillåtna i handbagaget och vad olika flygbolag har att säga om det.

Vad säger flygbolagens regler?

Generellt sett, så länge bladen på rakhyveln är fasta och inte löstagbara, borde det vara tillåtet att ha den i ditt handbagage. Detta gäller för de flesta de engångsrakhyvlar du hittar på marknaden. Men, för säkerhetsskull, se till att läsa igenom flygbolagets specifika väskpolicy innan du packar din rakhyvel.

Flygbolag Rakhyvel i handbagage Ytterligare Information
SAS Ja Fastbladade rakhyvlar tillåtna
Norwegian Ja Fastbladade rakhyvlar tillåtna
Ryanair Möjligtvis Kontrollera med bolaget direkt
EasyJet Ja Fastbladade rakhyvlar tillåtna

Säkerhetstips

Följ flygbolagets regler

För att undvika eventuella problem, är det bästa att följa flygbolagets regler och rekommendationer angående vad du får ta med i ditt handbagage.

Förvara rakhyveln säkert

Om du planerar att bära en rakhyvel i ditt handbagage borde du tänka på att förvara den säkert. Investera i ett skyddande fodral om möjligt.

Overväg att köpa en vid ankomsten

Om du är osäker, kan det vara klokast att lämna rakhyveln hemma och köpa en vid din destination.

Schema över innehållet bekräftar att man får ha fastbladade rakhyvlar i sitt handbagage när man reser med flygbolag som SAS, Norwegian och EasyJet medan det för Ryanair rekommenderas att man kontaktar bolaget direkt för att få aktuell information.

Artikeln avslutas med några bra tips för att göra din resa så bekymmersfri och säker som möjligt.