Bebis gaser i magen på natten
Blogg

Bebis gaser i magen på natten

Om du är förälder till en nyfödd kanske du har märkt att ditt lilla barn lider av gaser i magen på natten, något som kan orsaka mycket obehag och störa både deras och din sömn. Men oroa dig inte, det finns många saker du kan göra för att hjälpa din bebis.

Vad orsakar bebisens gaser på natten?

Det finns flera orsaker till att bebisar har gaser i magen, speciellt på natten. Det kan bero på att de sväljer luft när de gråter eller ammar, vilket kan orsaka uppblåsthet och obehag. En annan orsak kan vara att deras matsmältningssystem inte är helt utvecklat ännu, vilket kan leda till att de producerar mer gas än vuxna.

Några vanliga tecken på att din bebis kan ha gaser inkluderar om de är oroliga, skrikiga, har svårt att sova, kronisk kvällsgråt, eller om de drar upp knäna till bröstet här är några lösningsorienterade strategier som kan hjälpa:

Metoder att Lindra Bebis Gaser på Natten

  1. Håll din bebis upprätt efter matning för att hjälpa till att frigöra eventuell luft som har samlats i magen.
  2. Massagera försiktigt din bebis mage för att hjälpa till att frigöra instängd gas.
  3. Använd speciella produkter som är utformade för att lindra gas, till exempel gasdroppar eller anti-kolikflaskor.
  4. Omvärdera din diet om du ammar, eftersom vissa livsmedel kan orsaka gaser hos din bebis.

Tabell över Saker att Prova

Metod Beskrivning Fördelar
Hålla upprätt Håll din bebis i en upprätt position efter matning för att hjälpa till att frigöra luft. Förhindrar att luften ackumuleras i magen och orsakar obehag.
Massera magen En försiktig mage massage kan bidra till att lätta på trycket och få gasen att röra sig genom matsmältningssystemet. Lättar på obehag och hjälper maten att smälta.
Använda gasdroppar Dessa droppar finns tillgängliga receptfritt och kan administreras före matning för att förhindra gasbildning. De kan vara mycket effektiva för att förhindra och lindra gaser.
Ändra diet Om du ammar och konsumerar gasframkallande föda, kan detta påverka din bebis. Genom att eliminera vissa livsmedel från din diet kan gaser hos din bebis reduceras.

Hoppas du hittar dessa tips hjälpsamma och att de leder till mer lugna nätter för både dig och din lilla. Minns, det är helt normalt för nyfödda att ha gaser, och de flesta växer ur problemet när deras matsmältningssystem mognar.