Populära internationella DJ’s

mars 16, 2018 at 12:36 e m

I takt med att musiken utvecklas och låter olika beroende på vilket årtionde musiken kommer ifrån (även om äldre musik fortfarande uppskattas också) så är det inte konstigt att annat runt musiken också utvecklas. Idag finns det olika DJ’s runt om i världen som har i uppgift att spela musik på exempelvis klubbar. Är man duktig på detta – att välja rätt musik i följd till rätt tillfälle så är det möjligt att jobba som DJ. En DJ som är väldigt duktig brukar ofta även vara en musiker. Om en DJ är musiker innebär det att personen har i uppgift att mixa musik. Har man talang för detta är det möjligt att göra ett namn för sig och kanske till och med i framtiden arbeta med många väldigt kända artister. De finns det nämligen flera som har gjort så vilka är de mest populära som är kända internationellt? Först lite DJ historia: allt började på radion i början av 1900-talet. Ordet DJ började dock inte användas fören på 30-talet. 1943 hölls den första dansfesten med en DJ och hans fokus var då på Jazz-musik. På 50 och 60-talet blev det vanligt med fester med en DJ på plats och även att klubbar hade en DJ. På 70-talet blev det också vanligt att ha fester utomhus, kanske främst på gatorna i New york då med stort fokus på hip-hop. På 90-talet blev det vanligt med olika rave där elektronmusiken stod i fokus. När 2000-talet kom och utvecklingen kring tekniken blev vardag så kunde också djandet bli vad den är idag.

Populära internationella DJ’s

Från Avicii till Zedd

Svensken som anses som den bästa inom DJ var såklart Avicii (1989 – 2018). Han började med sin karriär endast 16 år gammal genom att posta remixer som han gjort i olika forum som sedan ledde till skivkontrakt. Hans genombrott kom 2011 med sin låt ‘levels’. Axwell & Ingrosso som båda tidigare var med i DJ-gruppen Swedish house maffia men bestämde sig 2014 för att bilda en duo efter att gruppen lades ner 2013. Martin Garrix är en nederländsk DJ född 1996 som slog igenom 2013 med låten ’animals’. David Guetta gjorde sitt genombrott 2005 med låten ’the world is mine‘. Har sedan gjort musik med artister som Akon och Rihanna.
Calvin Harris är en brittisk DJ som även är den som tjänar mest i hela värden på sitt yrke som DJ. Han släppte sitt första album 2007 som blev en hit direkt. Skrillex är en amerikansk DJ som mellan 2004 – 2007 var sågare i bandet ’first to last’ men då under sitt riktiga namn Sonny Moore. 2007 bestämde han sig för att han ville köra solo istället. 2010 bytte hamn artistnamn till Skrillex.

Från Avicii till Zedd

Tiësto är en DJ från Nederländerna och är en av världens mest framgångsrika då främst inom Tance-genren vilket är en blandning av techno och house.  Zedd är en DJ uppväxt i Tyskland. Han gjorde sitt genombrott 2012 med låten ’Clarity‘. Efter det har gjort musik tillsammans med artister som Ariana Grande, Selena Gomez och Liam Payne.

 
 

Comments are closed.