Om DJ Tiesto

DJ Tiesto är en av världens främsta DJ:ar inom trancegenren. Hans riktiga namn är Tijs Verwest och han är född 17-01-1969 i Breda, Holland.

Om DJ Tiesto

Tiesto har även flertalet alias inom sin DJ karriär men just ”DJ Tiesto” har blivit hans signaturnamn nu mera. Tiesto började att producera musik redan vid 14 årsålder men blev professionell DJ först vid 19 årsålder. Han började precis som många andra DJ:s att spela på skoldiskon och mindre event. Sakta men säkert arbetade han sig uppåt och började som DJ på några få nattklubbar. Han Blev först upptäckt som en mera känd DJ på nattklubben ”Spocks” i Holland, där han hade spelat från 1989 till 1995.

Efter det släppte han flertalet album och singlar i slutet av 90-talet. Några av dessa är ”Lethal Indusrty” och ”Sparkles”. År 1997 grundande Tiestio, tillsammans med Arny Bink skivbolaget Black Hole Recordings, som under åren även signat andra DJ artister. Hans stora genombrott kom dock först 1999 på ”innercity” partyt i Amsterdam. Därefter har han gjort flertalet konserter tillsammans med andra, men 2003 så gjorde han något som ingen hade gjort tidigare, han fyllde en hel arena själv med sin konsert “Tiësto in Concert”. Som senare släpptes som en DVD på 3 timmar, av den 8 timmar långa konserten. Han lyckades även fylla arenor 3 gånger till under 2004. Under 2004 gjorde han även ett av sina mest spektakulära framträdanden någonsin. Han fick nämligen chansen att spela på invigningen för OS i Aten 2004. Detta var första gången en DJ fick vara med och spela på OS invigningen. Han har även gjort flertalet andra framsteg i sin karriär. Ett av de mest kanske utstickande framstegen han gjort är att ha kommit 1: a på DJ Magazines top 100 lista 3 gånger i rad (2002, 2003 och 2004). Andra storslagenheter som han varit del av eller liknande är att ha blivit utsedd av det holländska folket till den 40:e största invånaren genom tiderna. Tiesto har även utfört en specialversion av sin låt ”Dance4Life” med hjälp av Blue Man Group på TFM Awards i Holland. låten bär också samma namn som en organisation mot HIV/AIDS där Tiesto är ambassadör.

Tiestos liv på senare år

Tiestos liv har för det mesta gått bra och han har blivit mycket framgångsrik i sin karriär, men i september 2006 behövde han vårdas på sjukhus på grund av smärtor i bröstet, det visade sig att Tiesto led av hjärt- och kärlsjukdom men som tur var vårades han snabbt och lindrigt så han var på fötter igen redan i oktober. Tyvärr behövde han ställa in några konserter på grund av detta, men så snart han var uppe på fötterna igen var han igång med flertalet spelningar samt den speciella versionen av ”Dance4Life” som tidigare nämnts. År 2007 så släppte han ett nytt album vid namn ”Elements of Life” vilket var startskottet till hans världsturné. Tiestos liv under de senaste åren har fortsatt utan problem, men hans framgång inom karriären har avtagit något. Dvs. att han fortfarande arbetar aktivt och är en framgångsrik DJ, men att han inte växer med exat samma framfart som under hans tidigare år inom branschen.

Tiestos liv på senare år