Om DJ Skrillex

juli 4, 2018 at 5:18 f m

En del brukar säga att det är hans frisyr som är hans signum – men ingen kan nog förneka att det är hans musik som gjort honom så stor som han är idag. DJ Skrillex är idag en av electro-housens mästare.

Om DJ Skrillex

15 januari 1988 föddes Sonny John More i Los Angeles i Kalifornien i USA. Under sin barndom kallade kompisarna honom Skrillex, Skrilly eller Skril och det var alltså det förstnämnda smeknamnet som hängde med honom upp på scenerna och ut i världen som världsberömd DJ.I hela sitt vuxna liv har han sysslat med musik. Skrillex första album som han köpte själv var Antichrist Superstar med Marilyn Manson och EP:n Broken med Nine Inch Nails. Själv tycker han att et visade på hur oförstådd och trotsig han var som tonåring, men det kanske visade lite svagt åt vilket håll det skulle bära – hårdkokt musik. Han har själv sagt att det var vid tolvårsålder som han verkligen slog upp ögonen för vad musik var, i alla fall vad för slagmusik som hans musik skulle vara. Efter att ha hört Warp med Aphex Twin insåg han att det var elektronisk musik han skulle syssla med, så som house och glitch.  2004 gick han med i rockbandet From first to Last där han blev frontfiguren och vokalist. Genom att skicka in en inspelning via internet, på vilken han spelade gitarr till en av medlemmarna i bandet fick han alltså bli sångare, bara tre dagar senare – snacka om självförtroende.  Bandmelemskapet resulterade i två album på en tvåårsbasis. Efter att haft problem med rösten i sitt sjungande slutade, då fortfarande som Sonny John More, i bandet för att fullhjärtat satsa på en solokarriär.

Sonny blir till Skrillex

Efter många om och men som soloartist med avbrutna produktioner, nya och avslutade partnerskap och ett ständigt letande efter rätt identitet som musiker släppte Sonny More en EP med namnet Gypsyhook. Det var först efter detta han bestämde sig för att satsa på sig själv som Skrillex. Efter att ha släppt den nedladdningsbara EP:n My Name is Skrillex på Myspace – helt fri för alla att ladda ner – slog de allra flesta upp ögonen för honom. Det var där och då han blev Skrillex med resten av världen, i synnerhet hemmanationen USA. EP:n följdes av albumen Scary Monsters and Nice Sprites under 2010 samt More Monsters and Sprites nästkommande år, vilket genast blev och fortfarande är legendariska framgångar. 2011 kom han ut med albumet Bangarang och tre år senare, 2014 kom Recess och han har hela tiden en ständig närvaro på streamingtjänster och som turnerande musiker. Med sin profilerade frisyr och sitt alldeles egna sound är konserter med den amerikanske DJ:n omåttligt populära. Som musiker, DJ, gitarrist och sångare inom elektronisk dansmusik, dubstep, trap musik, moombahton, post-hardcore och electro house har han verkligen fångat sin publik runt om i världen. Jag menar, en av Skrillex största hit, Scary Monsters And Nice Sprites har idag över 60 miljoner visningar på YouTube! Att han är en av världens största DJ:s är det ingen tvekan om. Skrillex har prisats flerfaldigt, bland annat en fem nomineringar vid Grammisgalan där han tog hem tre kategorier: Bästa dans/electroalbum, bästa dance inspelning och bästa remixinspelning, non classical.

Sonny blir till Skrillex

 

 

 
 

Comments are closed.