Om DJ Martin Garrix

juli 29, 2018 at 5:24 f m

Att det finns många som är bra på DJ-yrket vet vi vid det här laget och det finns även flera svenskar som har lyckats bra med yrket internationellt.

Om DJ Martin Garrix

Det är imponerande att se hur talangfulla de är med musiken speciellt då när de utvecklas till de stadiet att de börjar göra sin egen musik och man känner igen en låt och vet att det är en viss DJ som ligger bakom just den låten. Även om det finns många DJs som är otroligt duktiga på sina yrken som är det såklart så att det ändå finns några stycken som anses som världens bästa så som det är med alla yrken. En av de som anses som en av världens bästa DJs är ingen mindre än Martin Garrex. Det är inte konstigt att han har blivit så pass hyllad som han har blivit för han är otroligt talangfull och hans musik är bra med en riktigt unik stil till dessutom. Den unika stilen med sin egna musik är såklart något som DJs runt om i världen strävar efter men Martin Garrix gör det kanske något bättre ändå.

En av världens bästa men vem är egentligen Martin Garrix?

Martin Garrix är en talangfull och begåvad DJ född 1996 i Amsterdam, Nederländerna. Intresset för musik är inte något som en dag kom plötsligt emot honom utan intresset för musik har funnits med honom sedan han var liten. När han bara var åtta år gammal hade han lärt sig att spela gitarr. Redan 2004 var han inställd på att han ville bli en DJ och varför var det så då? Jo, han hade nämligen sett Tiësto uppträda på de olympiska spelen när han var där för att utföra en öppningsceremoni. Tiësto var alltså en stor inspirationskälla till att Garrix ens fick tankarna om att vilja bli DJ. Efter de olympiska spelen 2004 började han att mixa musik. Det häftiga är att det även var just Tiësto som upptäckte Garrix och efter det fortsatte hans karriär bara upp. 2013 slog han igenom med låten ‘animals’, låten blev otroligt populär internationellt och samma år fick han dessutom skivkontrakt med skivbolaget Spinnin’ Records. 2016 bestämde han sig dock för att lansera sitt helt egna skivbolag så då gjorde han det och skivbolaget fick sedan namnet ‘STMPD RCRDS’. Trotts den otroligt stora hiten med ‘animals’ så ville han något mer. Planen var att lyckats släppa en låt som skulle bli ännu större än ‘animals’ och 2016 så lyckade att få sin dröm uppnådd med låten ‘in the name of love’. Tidingen DJ magazine placerade honom som nummer ett både 2016 och 2017 när de listat 100 personer inom DJ-yrket som är duktiga på deras jobb, inte illa. 2018 fick Garrix chansen att avsluta olympiska spelen med ett uppträdande.

En av världens bästa men vem är egentligen Martin Garrix?

Att han är en otroligt duktig DJ har nog inte många gått minste om och att han kommer försätta att anses som en av de bästa inom DJ-yrket känns som en självklarhet. Oktober 2018 är det planerat att hans bok ‘Martin Garrix life = crazy’ ska släppas.

 
 

Comments are closed.