Om DJ Axwell

Att vara DJ kan i mångas öron låta som ett drömyrke, åtminstone för alla som älskar musik. En viktig uppgift är nämligen att välja musik på klubbar, festivaler eller andra fester. Uppgiften blir att hitta helt rätt låtar och att kunna göra det i följd under timmar.

Om DJ Axwell

Sedan är det även till fördel om man förutom intresset för musik kan teknikerna när det kommer till ljud och även grunderna i att hitta bra ljussättning. Är man väldigt duktig på detta så går det att göra en karriär som DJ. De som är kända inom DJ-yrket brukar även göra egen musik. Sverige är ett land som imponerat stort internationellt med flera stycken som är riktigt duktiga inom DJ-yrket och därför lyckats få en internationell karriär. Är man passionerad för musiken och har inställningen högt för att kämpa så går det att lyckas. En av de svenska DJ:s som har lyckats bra med sin internationella karriär är Axwell. Axwell har sedan starten av Swedish house mafia 2005 imponerat stort med sina DJ-kunskaper. Han anses som en av de bästa svenska inom DJ-yrket och är även en av de svenska som har kämpat hårt och skapat sig en internationell karriär. När Swedish house mafia lades ner 2013 bestämde sig Axwell tillsammans med Sebastian Ingrosso (som också var med i gruppen) att köra som en duo.

Vem är egentligen Axwell?

Axwell eller Axel Hedfors som han egentligen heter föddes i december 1977 i Lund. Han har haft stort intresse för musik redan sedan han var barn och lärde sig att spela trummor som nioåring. När han hade fyllt tretton bestämde han sig för att lämna trummorna och istället börja försöka sig på musiken med hjälp av en dator. 1995 släppte han sin första EP men inte som Axwell utan under namnet OXL. 2005 bildades gruppen Swedish house mafia där han var en av medlemmarna tillsammans med Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Eric Prydz och Henrik B. Den riktiga bildningen av gruppen där de verkligen blev swedish house mafia skedde dock inte fören 2008 och som vi vet så valde både Eric Prydz och Henrik B att lämna gruppen. 2010 fick Swedish house mafia sitt internationella genombrott med låten ‘one’. 2012 släpptes deras fortfarande mest populära låt ‘don’t you worry child’. Samma år, alltså 2012 bekräftade gruppen att de valt att deras 2012 – 2013 turné skulle bli den sista. 2014 så valde dock han och Sebastian Ingrossa för att bli en duo.

Vem är egentligen Axwell?

Axwell är gift med sin fru Golnar-Gloria Haghpasand och tillsammans har de två barn som heter Leon och Elton. Förutom att ha yrke som DJ så har Axwell dessutom sitt egna skivbolag ‘Axtone’ som han grundade 2005. Tanken då med hans egna skivbolag var att det skulle vara enklare att släppa sin egna musik men med tiden så har han även lyckats signa andra artister till skivbolaget. Artister som har Axtone som skivbolag förutom Axwell själv är bland annat Tom Staar. Karriären lär bara försätta framåt för Axwell för passion för musiken har han trotts allt.