Hur man lyckas med sin DJ-karriär

Många drömmer om att ha en karriär inom musikbranschen antingen som sångare eller kanske som DJ. En DJ är en person som spelar musiken med hjälp av mixerbord och andra verktyg. Oftast är det bara själva melodin de skapar och så lägger man in textmusiken efteråt eller har sångare som sjunger live till melodin.

Vägen till framgång inom DJ

Hur man ska lyckas inom DJ-karriären är inte så lätt som man kanske kan tro, det finns vissa saker som man bör tänka på innan man ger upp karriären. Det viktigaste är ju såklart att nå ut till folket och visa att man finns och att man är en potentiell DJ.Meddela dina nära och kära att du har börjat inom yrket och säg att du gärna spelar på fester, bröllop eller liknande event där musik krävs eller där det kan vara trevligt med musik över huvud taget. För att verkligen kunna lyckas som DJ så krävs det bra utrustning så klart, mixer bord, effektverktyg, hörlurar, Groovebox och så kan det vara bra att ha en typ av möbel att placera allt på så man får en bra översyn över utrustningen. Det är inga billiga saker och man kan få vara beredd på att behöva investera lite pengar till det som behövs. Skulle inte karriären gå väga så går det att sälja utrustningen om man vill det.

När man väl har kommit framåt i karriären och folk vet att man finns så kan det komma in bokningar, ta då reda på vart du ska spela och vad det är för tillställning, i vilken typ av lokal, finns det högtalare på plats eller ska du ta med dina egna. Provspela filerna eller CD skivorna innan tillställningen så du vet att allt funkar som det ska, pinsamt om det blir tyst när det ska dra igång och ditt jobb kommer in att spela musiken. När man spelar vid olika tillfällen så är det ju övning i det hela också och man lär sig mer och mer men det skadar inte att öva hemma också, både själv och inför vänner och familj, ta till dig feedback och kritik och se hela tiden till att bli bättre. Ju bättre du är desto mer eftertraktad blir så och på så sätt ökar möjligheterna att bli en bra och framgångsrik DJ. När man spelar som DJ så kan man använda sig av andras låtar som man knåpar ihop med toner och ljud men du kanske har en talang av att producera egen musik. Denna musik vill du kanske nå ut med och kanske släppa singlar eller album och även här är det bra att ha kontakter, du behöver inte känna en framgångsrik person eller ett välkänt skivbolag men har du folk runtom dig i musikbranschen så blir det lättare för dig att nå ut och komma in i branschen och få visa vad du kan och vad du har skapat. Det absolut viktigaste för att lyckas med något man verkligen brinner för och vill göra är att aldrig ge upp, inte ens när det känns som sämst i din blivande karriär, alla kan om man bara vill och så är det faktiskt.