Lyrics une histoire de plage brigitte bardot
Blogg

Lyrics une histoire de plage brigitte bardot

Lyrics une histoire de plage brigitte bardot är en härlig fransk sång som blev populär under 1960-talet. Men för att verkligen uppskatta dessa lyrics, hjälper det att förstå lite mer om Brigitte Bardot, sången själv och dess karaktär.

En tillbakablick på Brigitte Bardot

Brigitte Bardot var inte bara en framstående skådespelerska, utan även en begåvad sångerska. Hon föddes i Paris 1934 och hon började sin karriär som modell innan hon blev en framstående filmstjärna.

Brigitte Bardot blev känd internationellt när hon spelade i filmen ’And God Created Woman’ 1956. Hennes karriär som sångerska inleddes år 1962 när hon spelade in singeln ”L’appareil à sous.”

Bardot gjorde stor succé med sina charmiga och sensuella röstprestationer och Yet, det är kanske musiken som bäst fångar hennes komplexa personlighet. En av hennes mest framstående låtar är “Une histoire de plage.”

Lyricsune historie de plage: En mysig strandberättelse

Une histoire de plage, bokstavligen översatt till ”en strandhistoria,” passar perfekt till Bardots stil och image som den ultimata strandflickan. Sången är en glädjande berättelse om en strandpromenad tillsammans med en älskad.

Rad Svenska översättning Direkt översättning
Quand on se promène au bord de l’eau När vi promenerar vid vattnets kant When we walk by the water
Comme tout est beau Allt är så vackert Just as everything is beautiful
Quel renouveau Vilken förnyelse What renewal
Au soleil, sous le ciel d’azur. I solen under den azurblå himmeln. Under the sun, beneath the azure sky.

Sångens lyrik har ett enkelt och sorglöst tema som personifierar uttrycket ’joie de vivre’. Vidare framhäver det Bardots charm och personlighet.

Denna djupdykning i ”Lyrics une histoire de plage” verk av Brigitte Bardot ger lyssnaren en större förståelse för både artisten och låten. Genom hennes musik kan man få en inblick i Bardots liv och hennes fria själ.